Stress/Burnout coach

Stress- en burn-out coaching Marleen Vandevivere

Hoe is het zover kunnen komen?

Iedereen kan een tijdje hard werken of stress verdragen. Het gaat fout als dit te lang duurt en er weinig mogelijkheden zijn om tussentijds op adem te komen. Er zou een evenwicht moeten zijn tussen draaglast (wat je moet doen en wat je energie kost) en draagkracht (wat je aankan en wat je energie geeft). Bij mensen met stressklachten is deze balans verstoord. Enkele voorbeelden: faalangst, ziekte, onzekerheid toekomst, hoge werk- en/of tijdsdruk, gemis aan steun, (rol)conflicten, onduidelijke verantwoordelijkheden, belastende privéomstandigheden etc.

De combinatie van je privé- en professionele leven weegt vaak zwaar. Het is lastig om de juiste balans te vinden. Je hebt het gevoel op elk vlak tekort te schieten, zowel thuis als op het werk. Je hebt het gevoel dat het leven aan je voorbij gaat, zonder dat jij er invloed op hebt.

Het zijn de meest gedreven en vriendelijkste mensen die het eerst een burn-out hebben. Ze gebruiken al hun energie voor het bereiken van hun doelen en investeren in anderen. Het zijn toegewijde mensen in hun job en/of privé. Maar wanneer de energie opgebruikt is, slaat de onzekerheid toe … Plots kan niets meer en heb je geen zelfvertrouwen meer. Burn-out lijkt plots op te duiken. Opeens gaat het licht uit. .

Iedereen kan trouwens een burn-out krijgen. Je bent echter gevoeliger voor burn-out als je:

Wat is stress- en burn-out coaching?

Een intensieve systematische begeleiding, gericht op inzicht in eigen stressoren en verbeteren van stress‑copingsvaardigheden. Het biedt methoden om stress te verminderen, burn-out te voorkomen, of verhelpen/verkorten. Het draagt bij aan een duurzame, gebalanceerde, gemotiveerde en vitale inzetbaarheid van de betrokkene (coachee).

Wat is het niet?

Therapie, medische consultatie, quickfix, klaag- of uithuilsessies.
Marleen Vandevivere begeleidt zowel particulieren, als bedrijven in de groei naar Persoonlijk Leiderschap. Dit kan zowel individueel, als in groep. In de praktijk te Moerbeke-Waas, Oudenaarde of in-company. Vraag hier meer info naar onze aanpak en tarieven.

EN VERGEET NIET:  Het is beter stress te voorkomen dan te behandelen.
Ook dat kan je leren!