I know, we zijn ondertussen 5 oktober, maar toch kijk ik graag terug naar de prachtige maand september. Na de supervolle actieve, spannende, intense zomermaanden van reizen, festivals etc. wordt het nu even wat rustiger … !

De maand “September” geeft me altijd zo’n speciaal gevoel … Vind ik zo’n prachtige maand. Er hangt iets magisch rond! Met al die zonnige dagen werden we dit jaar zeker verwend. We kregen een fantastische “Indian Summer” als geschenk. Zeker wat extra aandacht waard!

September, de “zevende” maand

Wist je dat de naam “september” eigenlijk komt van het Latijnse woord “septembris” wat afkomstig is van het woord “septem” dat zeven betekent. En 7 is het magische en mythische getal.

September is de negende maand. Maar de naam “september” zegt dat het de zevende maand is (sept is zeven). Dat was september ooit, toen de kalender volgens de maan werd berekend.

Op 1 september is trouwens mijn oudste zoon geboren. Zo brengt 1 september me terug naar de tijd van toen. Ja, september brengt wat nostalgie teweeg. Mooie herinneringen. Dan besef ik ook hoe snel de tijd voorbij vliegt …

Nu ik volledig zelf mijn agenda kan bepalen, plan ik op regelmatige basis pauzes in, zodat ik optimaal kan genieten van die mooie dagen. Ik zet de klok dan even “on-hold”. Precies of ik de tijd kan stopzetten. Dat ik controle krijg over “tijd”. Op zo’n zonnige dag zit ik dan eigenlijk nog het liefst in mijn tuin … Gewoon stil te genieten.
Dat doet me zo’n deugd! Even tot bij mezelf komen in mijn veilige omgeving. Ik voel dan de energie stromen door mijn hele lijf . Ik betrap mezelf erop dat ik op zo’n moment héél spontaan mijn ogen sluit en er dan een totaal andere wereld voor me opengaat. Ik ervaar een diepe rust, ik ervaar een magisch moment van “Stilte”. Ik voel me verbonden met de “Kracht van Stilte”.

Het is op zo’n magisch moment dat mijn creatieve brein in actie komt. Onderstaande tekst vloeide spontaan uit mijn pen … Ik laat jullie graag even mee genieten …

“De Kracht van Stilte”

Toeval of bestaat toeval niet? In ieder geval liet ik  mijn oog op volgende tekst vallen. Ik vind die zo mooi dat ik die graag met jullie wil delen.

“Stilte is onlosmakelijk verbonden met wie je bent, in het diepste van je wezen. Wie je bent is eigenlijk gelijk aan stilte … de bron diep in jezelf. Die stilte is er al, altijd. Het is dus niet iets waar je moet naar zoeken, of dat moet gecreëerd worden. Het is wel verstopt, weggestoken achter het lawaai op de voorgrond, het lawaai van het verstand, het lawaai van de onophoudelijke stroom van gedachten. De stilte zit verstopt in de diepste dimensie van jezelf”. – Katy Pylyser ( 2 juni 2009)

het-sterkste-geluid-is-het-geluid-van-de-stilte-laozi

“Het sterkste geluid, is het geluid van de Stilte” – Laozi

Met ons allen hebben we regelmatig te maken met het halen van deadlines. Op het werk, maar ook thuis! Wat doen we dan? We schakelen over op automatische piloot, we steken een tandje bij … Dit kregen we vanaf kleins af aan met de paplepel ingegeven.

Zo lopen we onszelf steeds voorbij. Het is “dagelijkse kost” geworden. En we denken dat we het prima doen! Maar is het resultaat daarom altijd beter?

“Vertraag en verstil!”

Maak eens een omgekeerde beweging i.p.v. een tandje bij te steken … Probeer volgende oefening eens:

Sluit je ogen even en haal diep adem. Want de ademhaling is het begin van alles; zonder adem is er geen leven. Vertraag het “Tempo” net iets en “verstil”. Maak je even stil vanbinnen.

Wat merk je? De druk op je schouders vermindert voelbaar, je wordt rustiger, je energie begint te stromen, je komt in de flow, je staat open voor nieuwe ideeën, betere oplossingen. Je werkt efficiënter. Iedereen is gelukkig met het mooie resultaat!

Als we een marathon lopen, gaan we toch ook niet sprinten vanaf de start?! We bouwen geleidelijk ons ritme op en soms, indien nodig, vertragen we even. Dit doen we wanneer ons lichaam signalen geeft om wat trager te lopen, zodat we de eindmeet halen.

Denk er ook aan om mentaal het ritme te bepalen die bij jou past om de eindstreep succesvol te halen!

Wil je nog meer tips en tricks ontdekken, kom naar de workshop “Hoe omgaan met stress?”, die doorgaat op dinsdagavond, 18 oktober. Klik hier voor meer info over de workshop “Hoe omgaan met stress?”

Graag tot dan!

Hartegroet,
Marleen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>